Slide Background
NOWOCZESNA SZKOŁA
DLA TWOJEGO DZIECKA!

W naszej szkole inwestujemy w nowoczesne technologie tworząc przestrzeń do nauki na miarę XXI wieku!

"Pracą dziecka jest zabawa. Dzieci uczą się poprzez wszystko, co robią."

Slide Background
STAWIAMY NA ROZWÓJ!
W naszej szkole ważne są DZIECI
- ich potrzeby, samopoczucie
i bezpieczeństwo!

Dbamy o sferę edukacyjną i relacje rówieśnicze!

"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat."

jadłospis 1                  Dodaj nagłówek

8.04.2024 - 12.04.2024

PRZEDSZKOLE

 PONIEDZIAŁEK

Śniadanie:

Pieczywo pełnoziarniste, herbatka czarna z miodem, kakao, masło extra 82%, szyneczka wiejska, ogórek kiszony, szczypiorek, sałata lodowa,
Alergeny: laktoza, gluten, kakao.


Obiad:

Kapuśniaczek, racuchy z jabłkiem, woda z sokiem , warzywa do chrupania.

Alergeny: laktoza, gluten, cytrusy.

Podwieczorek:

Budyń śmietankowy, herbatniki, tarta marchewka z jabłkiem .

Alergeny: gluten, laktoza.

WTOREK

Śniadanie:

Pieczywo mieszane, masło extra 82%, woda z cytryną i miętą, kasza manna, chałka z dżemem, marchewka.

Alergeny: laktoza, cytrusy, gluten.


Obiad:

Koperkowa, zapiekanka szpinakowa z kurczakiem, kompot z owoców, jabłko.

Alergeny: gluten, laktoza


Podwieczorek:

Tost, ser, szynka, warzywa do chrupania.

Alergeny: gluten, laktoza.

ŚRODA

Śniadanie

Pieczywo pełnoziarniste, masło extra 82%, mleko 3,2%, bułeczka wrocławska, jajko na twardo, ser żółty, szynka konserwowa, warzywa do
chrupania.

Alergeny: laktoza, cytrusy, gluten


Obiad:

 Ziemniaczki z koperkiem, fasolka po bretońsku, mix owoców i warzyw, woda z sokiem .

Alergeny: gluten, laktoza.


Podwieczorek

 Soczek owocowo-warzywny, herbatniki.

Alergeny: laktoza, gluten, soja, cytrusy.

CZWARTEK

Śniadanie:

Pieczywo pełnoziarniste, masło extra 82%, herbata czarna z cytryną, twarożek ze szczypiorkiem, pomidor, ogórek zielony, sałata masłowa,
jabłko.

Alergeny: laktoza, cytrusy, gluten.


Obiad:

Obiad Zupa ryżowa z warzywami, podudzie z kurczaka, surówka wielowarzywna, mandarynka, woda z sokiem.

Alergeny: gluten, laktoza


Podwieczorek:

Wafle w polewie śmietankowo-malinowej, marchewka do chrupania, kefir.

Alergeny: gluten, laktoza.

PIĄTEK

Śniadanie:

Pieczywo pszenne, masło extra 82%, woda z sokiem, kawa zbożowa, pasta jajeczna, serek topiony, pomidor, ogórek zielony, sałata masłowa,
rzodkiewka.

Alergeny: laktoza, gluten.


Obiad

Kluski lane, ziemniaki, paluszki rybne, surówka z kapusty kiszonej, kompot zowoców. 

Alergeny: gluten, laktoza, soja.


Podwieczorek:

Drożdżówka z serem, mix owoców i warzyw.

Alergeny: gluten, laktoza,cytrusy

 

Szkola Podstawowa

PONIEDZIAŁEK

KAPUŚNIAK

 ALERGENY: GLUTEN, LAKTOZA, SOJA

WTOREK

MAKARON Z SZPINAKIEM I KURCZAKIEM

ALERGENY: GLUTEN, LAKTOZA, SOJA


ŚRODA

FASOLKA PO BRETOŃSKU

 ALERGENY: LAKTOZA,GLUTEN,SOJA.

CZWARTEK       

ZIEMNIAKI Z KOPERKIEM, PODUDZIE Z KURCZAKA, SURÓWKA Z KAPUSTY
PEKIŃSKIEJ

ALERGENY: GLUTEN, LAKTOZA, SOJA

PIĄTEK      

ZIEMNIAKI, PALUSZKI RYBNE, SURÓWKA Z KAPUSTY KISZONEJ

ALERGENY: GLUTEN, LAKTOZA, SOJA

 

 

 UWAGA: W razie niedostępności, niektórych produktów jadłospis może ulec zmianie.
Do każdego obiadu dostępny jest kompot lub woda